nieuws

Start bouw Filmmuseum onzeker

Geen categorie

De bouw van het nieuwe Filmmuseum aan het IJ van Delugan Meissl Associated Architects wordt mogelijk uitgesteld. Projectontwikkelaar ING Real Estate is bezorgd over het feit dat de kosten van het project hoger uit zullen vallen. Oorspronkelijk zou er deze zomer met de bouw begonnen worden, zodat het museum in de zomer van 2011 zijn deuren zou kunnen openen.

ING Real Estate heeft door de kredietcrisis moeite om de extra financiering rond te krijgen. Directeur van het Filmmuseum, Sandra den Hamer, heeft nog wel de hoop dat 2011 wordt gehaald. In mei worden de definitieve bouwplannen bekendgemaakt.

Delugan Meissl Associated Architects is ook wel bekend van het Porsche Museum in Stuttgart en de FH Campus van de Universiteit van Wenen. Het bureau is in 1993 opgericht en heeft zich gevestigd in Wenen. 

Reageer op dit artikel