nieuws

Project – Nieuw centrum voor Hengelo

Geen categorie

Het centrumproject Lange Wemen in Hengelo kan van start. Het gebied tussen de Eldenerstraat, Oldenzaalsestraat, Langestraat en Wemenstraat wordt de komende jaren volledig heringericht volgens het stedebouwkundige plan van RPHS Architecten. De plannen worden verder uitgewerkt, waarna de architectenselecties voor de deelplannen volgen.

Hengelo-stadhuisplein.jpg

Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, AM Real Estate, Welkbions, Wieringerwaarde Invest VII/Nederlands Duits Winkelfond en Giesbers-Arnhem Bouw, is het officiële startsein voor project   Lange Wemen. Het programma omvat een nieuw stadskantoor, winkels, ongeveer driehonderd woningen, parkeervoorzieningen en een horecaplein voor het historische stadhuis. 

Hengelo-burgermeester.jpg

In de eerste fase wordt het stadhuis gerenoveerd en een nieuw stadskantoor gebouwd. Hiervoor moeten eerst een aantal oude gebouwen achter het stadhuis worden gesloopt. Als alles volgens plan verloopt kunnen de zevenhonderd ambtenaren in loop van 2013 hun nieuwe onderkomen betrekken.   In datzelfde jaar zal ook de nieuwbouw aan het Burgemeester Jansenplein worden opgeleverd. Een deel van de winkels, woningen en parkeergarage komen op de plek van het oude stadskantoor. De laatste fase van het ambitieuze binnenstadsproject omvat de sloop van het huidige winkelcentrum   en de nieuwbouw van het tweede deel van de parkeergarage, winkels en woningen. 

Hengelo-stadskantoor.jpg

Zo heeft Hengelo over een paar jaar een nieuw centrum, waar wordt gewerkt, geshopt en gewoond.

www.hengelo.nl
www.am.nl

Hengelo-vogelvlucht.jpg
Bron AM Real Estate

Reageer op dit artikel