nieuws

Project – Drie Hoefijzers in Breda gaat van start

Geen categorie

Het voormalige brouwerijterrein Drie Hoefijzers krijgt een nieuwe invulling. Deze maand start de bouw van appartementencomplex Den Hartogh ontworpen door Guilikers Architecten en dertien stadswoningen, volgens ontwerp van Spring Architecten. De realisatie is in handen van AM, ontwikkelaar van het gebied, en vastgoedbelegger Vesteda, die een aantal woningen opneemt in zijn portefeuille.

Project – Drie Hoefijzers in Breda gaat van start

Drie Hoefijzers, ooit het terrein van brouwerij Inbev wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied dat deel uitmaakt van de ontwikkeling VIA Breda. Het braakliggende terrein op de hoek van de Oranjesingel, Terheijdenstraat en Ceresstraat, waar eens de Sint Josephkerk stond, wordt ingevuld met het appartementencomplex Den Hartogh, bestaande uit 59 appartementen. De dertien stadswoningen verrijzen aan de Oranjesingel, naast de oude Pastorie, die inmiddels is omgedoopt tot kantoor. Het woonblok loopt op in hoogte, vanaf vier bouwlagen aan de Oranjesingel, tot en met het dertig meter hoge op pilaren staande hoekgebouw aan de Ceresstraat. 

AM past voor alle woningen een duurzaam energiesysteem toe in de vorm van warmte- en koudeopslag. In de zomer wordt warmte onttrokken aan de woning die in de winter wordt hergebruikt voor verwarming. Hiervoor worden diep in de grond gelegen warmte- en koudebronnen gebruikt.

Drie Hoefijzers bestaat uit twee plandelen, een noordelijk en zuidelijk. Voor het laatste zijn de plannen volop in gang gezet. Totaal komen hier ongeveer 280 appartementen, 45 grondgebonden woningen en kantoren. Het historisch brouwhuis krijgt een nieuwe multifunctionele bestemming. 

www.driehoefijzers.nl
www.am.nl
www.vesteda.nl

Reageer op dit artikel