nieuws

Personalia – Raad van Advies Hoger Bouwonderwijs

Geen categorie

De Hoger Onderwijsgroep ( HOG) Bouw en Ruimte installeerde op 19 mei een Raad van Advies. De Raad heeft een signaal- en klankbordfunctie en wil het hoger bouwberoepsonderwijs beter verbinden met de ‘omgeving’, oftewel de maatschappij.

Personalia – Raad van Advies Hoger Bouwonderwijs

Leden van de raad vertegenwoordigen de wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, wordt voorzitter van de Raad van Advies. 

De Hoger Onderwijsgroep (HOG) Bouw en Ruimte is een netwerkorganisatie van 14 hogescholen in Nederland waar inhoud wordt gegeven aan de studierichtingen Bouwkunde, Civiele Techniek, Bouwmanagement en Vastgoed, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Milieukunde, Ruimtelijke ordening en Planologie en Verkeerskunde. De HOG wil de gezamenlijk belangen behartigen van deze opleidingen in het gehele domein Bouw en Ruimte en onderhoudt daartoe contacten met de overheid, de politiek en het bedrijfsleven.
 
Via de Raad van Advies van de HOG kan de afstemming tussen theorie en praktijk in het hoger beroepsonderwijs verder gestalte krijgen en kunnen opleiding meer en beter op de wensen uit de praktijk worden aangesloten. 

Reageer op dit artikel