nieuws

Personalia – Jorre van Ast creatief directeur Arco

Geen categorie

Na het terugtreden van directeur-eigenaar Willem van Ast (1945) als algemeen directeur van meubelfabriek Arco in Winterswijk, volgt zijn zoon Jorre van Ast (1980) hem op als creatief directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdelen Productontwikkeling, Collectionering en Strategische communicatie en is de vierde generatie Van Ast die werkzaam is in het bedrijf.

Personalia – Jorre van Ast creatief directeur Arco

Henk Eigenbrood is verantwoordelijk voor de algehele leiding van het bedrijf, daarmee vormt Van Ast het directieteam. Agerta Bokking blijft salesmanager. 

Jorre van Ast studeerde Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool en Product design aan het Royal College of Art in Londen, waar hij in 2006 afstudeerde. Hij vestigde zich als zelfstandig ontwerper met een eigen studio in Londen en maakte deel uit van het designcollectief OKAY Studio. Diverse van zijn ontwerpen zijn reeds onderscheiden met prijzen, waaronder de Jar Tops voor Royal VKB, die inmiddels deel uitmaken van de vaste collectie van het MOMA in New York. Sinds 2007 werkt Jorre van Ast bij Arco, in het begin parttime en nu voor de volle 100% als Creatief Directeur.  

www.arcomeubel.nl 

Reageer op dit artikel