nieuws

Oplevering – Zacht en vriendelijk skincare center

Geen categorie

Voor het eerste Dr. Tadlea Skincare Center in Heerhugowaard maakte ddokstudio het interieurontwerp van de winkel- annex schoonheidssalon.

Oplevering – Zacht en vriendelijk skincare center

Het is de bedoeling van de opdrachtgever op 300m² het grootste en modernste huidcentrum en schoonheidsinstituut van Nederland te vestigen met een uitgebreid team van huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Cliënten kunnen er terecht voor zowel schoonheids- als voor medisch-cosmetische en huidtherapeutische behandelingen.

Skincare center-2.jpg    Skincare center-3.jpg 

Hoewel het project onderdeel is van de Alkmaarse SportLagune, moest het interieur worden benaderd als een pilotversie. De winkel zou ook ‘los’ moeten kunnen worden gevestigd. Voor architect Alfred Toet was de voornaamste leidraad de productlijn en huisstijl die zijn ontworpen door Proud Design uit Amsterdam. 

Ddokstudio wilde een interieur ontwerpen dat geassocieerd zou worden met de huid en de verzorging daarvan. Daarbij zocht de architect naar de sfeer die zou passen bij een combinatie tussen een faciliteit voor medische zorg en een wellness center. 

Skincare center-4.jpg    

De beoogde sfeer is bereikt door het gebruik van hoogglanzend witte kastelementen en wanden, glas en naturel leer, waarvan de kleur terugkomt in de gietvloer. Daarnaast zijn er accenten aangebracht in Amerikaans notenhout en in de vorm van decoratieve visuals, lelies, op wanden en kasten. De wanden en kasten hebben ronde hoeken, waarmee ddokstudio de uitstraling vriendelijker en zachter wilde maken. 

Met behulp van Modular is een verlichtingssysteem aangebracht dat de sfeer van het interieur versterkt. De keuze van de armaturen, de lichtbronnen maar ook de plaats daarvan en het durven weglaten van licht, maakt volgens Toet het verschil tussen kliniek, klinisch koel of een luxe, sfeervolle ambiance. Vanwege de fases van de sessies – intensieve behandeling tot volkomen rust – zijn alle armaturen in groepen schakelbaar en dimbaar.   

www.ddokstudio.com 

Reageer op dit artikel