nieuws

Oplevering – Nieuwe ROC in Eindhoven

Geen categorie

Odeon Architecten was gevraagd om voor het ROC Eindhoven een gebouw te ontwikkelen voor hun meest actieve en sportieve leerlingen. Belangrijk daarbij was het uitgangspunt dat leerlingen worden gestimuleerd om zelf hun opleiding inhoud te geven.

  

De school is gerealiseerd op een locatie met twee gesloten ‘donkere’ zijden, doordat het   is begrensd door een bowlingbaan en een fitnesscentrum. Odeon heeft een L-vormige rug gemaakt aan de ‘donkere’ zijde van het kavel samen met een apart los staand hoekgebouw. De twee gebouwen van elk vier lagen zijn onder het maaiveld al aangezet en geplooid rondom een binnenplein. Ze zijn met elkaar verbonden door een entreehal en een binnenplein met loopbruggen. Maar ze kunnen wanneer gewenst ook zelfstandig functioneren. 

  

Het gebouw biedt ruimte voor een flexibel interieurconcept dat reageert op het industriële karakter van het gebouw: de vloeren en wanden zijn in grijstinten afgewerkt, installaties zijn ontworpen en blijven in het zicht. Kleurrijke onderwijsruimten, zoals de open leercentra, de mediatheek, instructie- en praktijkruimten staan los van het gebouw. De binnenzijde van de onderwijsruimten zijn net als het meubilair wit van kleur. 

  

www.odeon.nl

Foto’s:  Arthur Sevestre

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels