nieuws

Oplevering – Gestapelde en grondgebonden woningen aan een hof

Geen categorie

Biq stadsontwerp heeft aan één van de twee singels in de woonwijk Ypenburg een hof met 114 woningen gerealiseerd. De twee lage singels refereren aan de voormalige startbaan.

Oplevering – Gestapelde en grondgebonden woningen aan een hof

Het hof voegt zich wat maat en opzet betreft in de stedelijke maatvoeringen van de andere gebouwen aan de singel. Het appartementengebouw heeft vier woonlagen die op een half verdiepte parkeergarage liggen. Vier lifthallen ontsluiten steeds drie woningen per verdieping. 

Aan de singel en het hof liggen gelijksoortige woonvertrekken met balkonpartijen. Langs de singel lopen de balkons van de eerste verdieping door, zodat een plint ontstaat. Het idee van de ontwerpers is dat zo de architectuur van de binnenstad de buitenwijk binnendringt. 

   

Het hof is publiek toegankelijk via poorten in de randen. De entrees van alle gebouwen liggen in het hof. Aan de overige zijden is het ontsloten door een ring rijhuizen met een zadeldak. De architecten hebben geleding in de massa gecreëerd met behulp van gevelkolommen, regenpijpen en verschillende dakkapellen. 

   
Foto’s Stefan Müller

Een derde gebouw met een plat dak staat als een object in het hof en verdeelt deze daardoor in twee kleinere ruimten. 

www.biqstad.nl

Reageer op dit artikel