nieuws

Oplevering – Duurzaam logeren

Geen categorie

In Rotterdam is een duurzaam boutique hotel geopend aan de Witte de Withstraat. Zoals de naam al verraadt, is A Small Hotel klein. Maar bij de inrichting van de zes kamers is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame producten.

   

Angelique Smol en haar broer van Cavern Holding kochten het klassieke pand en richtten het met een beperkt budget zelf in. Naast dubbele beglazing plaatsten zij een energiezuinig en zelfregulerend airconditioningssysteem (Diakin), de verlichting op de gang werkt deels met tijdschakelaars en alle elektronische apparatuur werkt uitsluitend op key cards. Vrijwel alle bedden en meubels zijn geleverd door   Coco-mat, een duurzaam en maatschappelijk betrokken onderneming die uitsluitend natuurlijke materialen en FSC-hout gebruikt. 

   

Er is geen receptie of lobby in het hotel vanwege ruimtegebrek. Dat maakt A Small Hotel self service: de gasten checken zichzelf in na vijf uur, als het enige personeelslid is vertrokken. De roomservice bestaat slechts uit het ontbijt, betrokken van de naastgelegen bakker, dat naar de kamers wordt gebracht.

   

www.asmallhotel.com

 

Reageer op dit artikel