nieuws

OIII doet interieur Amstelcampus

Geen categorie

OIII mag het interieur van de toekomstige Amstelcampus aan de kop van de Wibautstraat in Amsterdam ontwerpen. Dit is de uitslag van een Europese aanbesteding.

OIII doet interieur Amstelcampus

De Hogeschool van Amsterdam wil van de campus een ontmoetingsplaats maken voor studenten en docenten. Er komen studentenwoningen, sport- en horecafaciliteiten, service shops en publieke pleinen. Het is de bedoeling dat ook buurtbewoners elkaar daar kunnen treffen. 

OIII-2.jpg

De visie van OIII is gebaseerd op een toekomstgericht en innovatief onderwijsmodel. Door een flexibele indeling zijn toekomstige veranderingen in het onderwijs op te vangen. Zo zijn onderwijslokalen om te toveren tot zelfstudieruimtes, projectgroepgerelateerde colleges- of docentenkamers. Het interieur en de materialen zijn afgestemd op het intensieve en meervoudige gebruik van een hogeschool. 

Kohnstammhuis
OIII zal in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam als eerste het Kohnstammhuis, het voormalige belastingkantoor, verder ontwikkelen. Van Tilburg en partners gaan de nieuwbouw voor de Kohnstammlocatie ontwerpen. 

www.o-drie.nl

Reageer op dit artikel