nieuws

Nationale Renovatie Prijs voor twee projecten in Rotterdam

Geen categorie

Las Palmas in Rotterdam heeft de Nationale Renovatie Prijs 2009 gewonnen in de categorie utiliteitsbouw. In de categorie woningbouw ging de prijs naar St. Jobsveem, een voormalig pakhuis dat is getransformeerd naar woonruimte, eveneens in de havenstad.

Nationale Renovatie Prijs voor twee projecten in Rotterdam

Juryvoorzitter prof. ing. André Thomsen gaf bij de prijsuitreiking aan dat “de jury is overtuigd door de uitstraling dat Las Palmas heeft gekregen, zowel door de specifieke renovatie-ingreep van het oorspronkelijke gebouw, als door de nieuwe opbouw. 

Over de winnaar in de categorie Woningbouw, St. Jobsveem, was de jury eveneens zeer lovend: “Wij achten het gebouw als een grote aanwinst op deze locatie, zowel door de mix aan functies als wel door de uitstraling.” 

Innovatieprijs 
Evenals bij de voorgaande editie van de prijs, in 2007, is er ook nu weer een innovatieprijs uitgereikt. Die ging dit keer naar het project De Dichterlijke Vrijheid, in het Rotterdamse Spangen (ook wel bekend als Wallisblok). 

Duurzaamheidsprijs 
Nieuw is in deze editie van de NRP dat er ook een Duurzaamheidprijs is uitgereikt. Die eer viel te beurt aan het project Prinses Beatrixlaan in Voorburg. In dit complex met ouderenwoningen zijn dusdanige ingrepen gedaan, dat het energielabel van F naar A of B is gegaan. 

De Nationale Renovatieprijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de gelijknamige stichting. Het doel van de Nationale Renovatie Prijs is om de renovatiesector breed te stimuleren om de kwaliteit van renovatieprojecten op een (nog) hoger peil te brengen. Bovendien wil de prijs renovatie als ingreepmodel in de bestaande woningvoorraad onder de aandacht brengen van een breed publiek. 

Meer informatie: www.nationalerenovatieprijs.nl

 

Reageer op dit artikel