nieuws

Frederik Vermeesch wint architectuurprijsvraag

Geen categorie

Architect Frederik Vermeesch, architect-directeur van Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt en CH en Partners, won de eerste prijs van de architectuurprijsvraag ’t Vaneker met zijn project www.dating-vaneker.nl De publieksprijs ging naar Geurt Holdijk, Jolijn Valk en Jurrian Knijtijzer voor het ontwerp Four-way Tie. Bijna 2300 brachten hun stem uit.

Frederik Vermeesch wint architectuurprijsvraag

Een tweede prijs ging naar: 
* Boerenloft, Stereo Architects 
* Boomerang, Florentijn Vleugels Architect 
* Meander +, Oliver Ebben Architect 
* Vanekererven 90110, Amber Architectures

Misverstanden 
Op de website www.dating-vaneker.nl kunnen toekomstige kavelkopers die samen een hoeve willen vormen, hun keuzes maken waarmee latere misverstanden tussen de kavelverkopers worden voorkomen. Uit het juryrapport: “De ontwerper schetst de gevolgen van individuele wensen en laat uiteindelijk in het voorlopig ontwerp zien dat verdere uitwerking met de opdrachtgevers in de vervolgfase kan leiden tot een origineel en een bij de opdrachtgever passend huis”. 

enschede-2.jpg    enschede-3.jpg

Nieuw woongebied
De gemeente Enschede en de Rabobank Enschede-Haaksbergen schreven de architectuurprijsvraag voor het nieuwe Enschedese woongebied ’t Vaneker, aan de noordrand van Enschede. De gemeente heeft zich voor dit nieuwe woongebied deels laten inspireren door het traditionele Twentse boerenerf. Op zo’n erf staan veelal losse gebouwen (woonhuis, stal, schuren) gegroepeerd om een centrale erfverharding. Zo’n erf komt in ’t Vaneker terug als een Twents cluster: een aantal grote kavels, meestal vier, bij elkaar en afgescheiden van andere clusters door een houtwal.

Uitgestrekt 
’t Vaneker maakt deel uit van het Lonneker Land, een uitgestrekt groengebied tussen Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Losser. Naast landbouwgrond met houtwallen en erfbosjes zijn er ook langoederen, uitgestrekte bossen en heideveldjes. 

www.enschede.nl

Reageer op dit artikel