nieuws

Architecten ontwerpwedstrijd Stadskantoor Rotterdam bekend

Geen categorie

Zaterdag 23 mei zijn in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) de vijf architecten bekend gemaakt die de komende maanden gaan werken aan schetsontwerpen voor het nieuwe Stadskantoor aan het Rodezand. Een beoordelingscommissie, benoemd door het College, heeft uit 66 inzendingen de deelnemers aan de ontwerpwedstrijd geselecteerd.

Architecten ontwerpwedstrijd Stadskantoor Rotterdam bekend

De deelnemende architecten zijn: 
Claus en Kaan Rotterdam
Mecanoo in combinatie met Wubbo Ockels
Meyer en Van Schooten Architecten in combinatie met architectenbureau Fritz
OMA in combinatie met ABT
SeARCH in combinatie met Christian Müller

Sterkste visies
Op de oproep van de gemeente Rotterdam om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd reageerde 49 Nederlandse en 17 buitenlandse inzenders. Van de Nederlandse inzendingen kwamen er 18 uit Rotterdam. De beoordelingscommissie, onder leiding van directeur van het NAi Ole Bouman, had bijzondere aandacht voor duurzaamheid, omgang met het monument en integratie van de openbare ruimtes in het gebouw. Het moet een gebouw worden met internationale allure. “Een symbool voor de tweede wederopbouw van de binnenstad van Rotterdam”.  

Publiekspeiling
In september worden de 66 inzendingen tentoongesteld in het NAi en in de leegstaande winkelpanden aan de Meentzijde. Vanaf dat moment kunnen Rotterdammers hun mening geven over de ontwerpen. De beoordelingscommissie draagt op basis van de publiekspeiling en alle selectiecriteria een ontwerp voor aan het college. Het college neemt hierover in oktober een besluit.

Reageer op dit artikel