nieuws

Amerikaanse architecten eren Nederlandse collega’s

Geen categorie

De Nederlandse architecten Jo Coenen en Winy Maas hebben het erelidmaatschap ontvangen van het American
Institute of Architects (AIA).

Amerikaanse architecten eren Nederlandse collega’s

De twee Nederlanders behoren tot een groep van negen internationale architecten, die volgens de AIA een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de architectuurpraktijk in het algemeen. Behalve Maas en Coenen zijn dit Smiljan Radic Clarke, Chili, Bruno Gabbiani van Studio Gabbiani Associati en Manfredi Nicoletti van Studio Nicoletti, Italië, de Honorary Fellowship. 

Coenen (JCCA Architecten) was rijksbouwmeester van Nederland, doceerde aan een aantal universiteiten en is momenteel verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Maas is een van de drie oprichters van het architectenbureau MVRDV en is ook verbonden aan de TU Delft. MVRDV werkt in de Verenigde Staten aan een aantal overstromingsbestendige woningen voor de Lower Ninth Ward in New Orleans, een gebied dat augustus 2005 ernstig getroffen werd door orkaan Katrina. 

www.mvrdv.nl

Reageer op dit artikel