nieuws

Winnaar ontwerpwedstrijd Universiteit Eindhoven bekend

Geen categorie

ProjectB, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door CHEOPS, studievereniging bouwkunde, en het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven is gewonnen door bouwkundestudent Lars Bouwman. Hij gaf de oude toegangsbrug tot de universiteit een nieuwe vorm.

De jury waardeert het ontwerp, getiteld STAY, zo hoog omdat het perfect past binnen het nieuwbouwplan van de universiteit, Campus 2020, en gebruik maakt van de unieke locatie.  De jury, bestaande uit secretaris van CvB Harry Roumen, architect Bert Dirrix, Herman Rikhof projectleider campus 2020 en Jan Westra, decaan bouwkunde, gaf ook een eervolle vermelding aan de Dommelaar, een ontwerp gebaseerd op de stroming van de Dommel van studenten Krijn Hombrink en Thomas Moll. 

De brug zal in de nieuwbouw worden gerestaureerd en een nieuwe functie krijgen als onderdeel van de campus. Met de komst van een nieuwe brug verloor de oude brug over de rivier de Dommel haar nut en is in de loop der jaren in verval geraakt.

De tentoonstelling van de uitgewerkte ontwerpen van ProjectB zijn nog tot en met 7 april te zien het bouwkunde faculteitsgebouw.

Reageer op dit artikel