nieuws

Techniek – Carbon en DNA trap

Geen categorie

De Nederlandse fabrikant EeStairs heeft twee ontwerpen uitgevoerd van de Britse trappenontwerper Geoff Packer: de Carbon Fibre trap en de DNA trap. De trappen zijn respectievelijk te zien in het Londense Science Museum en de Calouste Gulbenkian Foundation in Lissabon.

In de tentoonstelling ‘Fast Forward: 20 ways F1™ is changing our world’ in het Science Museum in Londen worden twintig producten gepresenteerd waarin de hightech Formule 1-technologie is toegepast in het dagelijks leven. De Carbon Fibre trap is licht van gewicht en enorm sterk, doordat de treden zijn gemaakt van koolstofvezel. De 4 mm dunne treden zijn zelfdragend. Door de transparante glazen balustrade lijken ze te zweven. De tentoonstelling loopt tot het voorjaar 2010.

dna trap
DNA trap

Ter viering van de 200e verjaardag van Darwin start de reizende tentoonstelling ‘Darwin’s Evolution’ over zijn evolutietheorie in Lissabon. De DNA trap speelt een centrale rol in de tentoonstelling. De spil van de trap is een 4 meter hoge spiraal tussen de twee vluchten, geïnspireerd door de grillige vormen van het DNA profiel. Het DNA profiel is een eerbetoon aan de opvattingen van Darwin die in zijn theorie uitging van natuurlijke selectie. De trap is gemaakt om door kinderen beklommen te worden, waarna ze vervolgens de glijbaan nemen. Tot 24 mei is ‘Darwin’s Evolution’ in de Calouste Gulbenkian Foundation te bezoeken.

www.eestairs.com

Reageer op dit artikel