nieuws

Slechts één aannemer in onderhandeling over hoofdgebouw Rijksmuseum

Geen categorie

Er heeft zich in de nieuwe aanbestedingsronde voor het hoofdgebouw van het Rijksmuseum in Amsterdam slechts één aannemer gemeld. Een woordvoerder van Minister Plasterk (OCW) liet dit woensdag weten. De minister verwacht binnenkort afspraken te maken en daarbij binnen de financiële kaders te kunnen blijven.

Slechts één aannemer in onderhandeling over hoofdgebouw Rijksmuseum

Vorig jaar werd de nieuwe aanbestedingsprocedure uitgeschreven toen bleek dat de enige overgebleven aannemer, de BAM Groep, een offerte had uitgebracht voor een bedrag van 222 miljoen euro. Dat was ver boven de 134 miljoen euro die volgens de Rijksgebouwendienst, op basis van een advies van een onafhankelijk bureau, redelijk zou zijn. Daarop werd de aanbesteding in delen geknipt. Een aantal kavels is zonder problemen aanbesteed, maar over het huidige, grootste kavel wordt nog gesproken.

De nieuwe aannemer heeft een prijs ver boven het budget gesteld, zo meldde de NOS. Het ministerie wil hier niet op ingaan zolang de procedure nog loopt, maar verwacht er middels overleg uit te komen.

Reageer op dit artikel