nieuws

Ruimtelijke belevenis op Fort Asperen

Geen categorie

Van 28 juni tot 21 september is in het Kunstfort Asperen de tentoonstelling ‘Retreat’ te zien. Curatoren van de tentoonstelling zijn Ben van Berkel en Caroline Bos, oprichters van UN Studio in Amsterdam.

Van Berkel en Bos hebben 13 kunstenaars, modeontwerpers, fotografen en vormgevers uitgenodigd om werk te leveren dat een relatie heeft met de belevingen en ervaringen die ontstaan als de functionaliteiten van een gebouw wegvallen. De keuze voor de locatie is dan ook niet toevallig. Fort Asperen heeft zijn oorspronkelijke functie verloren en is veranderd in een verdedigingswerk met een idyllische uitstraling. De getoonde kunstwerken die of voor de tentoonstelling worden gemaakt of deels in bruikleen worden gegeven, bieden vanuit de verschillende disciplines en perspectieven een visie op het thema. 

UNStudio ontwerpt de inrichting van de tentoonstelling. Zij kozen voor een ruimtelijke installatie die het verbindende element vormt tussen de verschillende kunstwerken in het fort. Bij de inrichting wordt letterlijk en symbolisch gespeeld met de veranderende beleving en ervaring van ruimte.

www.fortasperen.nl

Reageer op dit artikel