nieuws

Project – Transformatie Hembrugterrein krijgt vorm

Geen categorie

Uit achttien inzendingen heeft de Stuurgroep Nieuw Hembrug zes marktpartijen geselecteerd waarmee samen een ontwikkelingsstrategie wordt opgesteld voor de transformatie van het Hembrugterrein. Eind juni wordt de uitkomst gepresenteerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de herontwikkeling van het 42 hectare grote gebied nabij de rivier de Zaan en het IJ.

Project – Transformatie Hembrugterrein krijgt vorm

Het Hembrugterrein ligt in het hart van de Stelling van Amsterdam, hier was tot voor kort een munitiefabriek gevestigd, die in 2002 haar productie staakte. Het verlaten terrein heeft potentie, het biedt vestigingsmogelijkheden voor creatieve bedrijvigheid, recreatie, toerisme en eventueel wonen. Maar voor het zover is, moeten er een aantal knelpunten worden aangepakt. 

Hembrug 2 Reuling

Om de plannen vorm te geven gaat de Stuurgroep Nieuw Hembrug bestaande uit wethouder Hans Luiten van Zaanstad, gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland en Edo Arnoldussen, directeur van het Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf van het Rijk, aan de slag met de volgende partijen:

–           Heren 2, een samenwerking tussen Heren 2, Braaksma & Roos, Bureau Alle Hosper, KCAP, SeARCH en Urbis
–           Woningstichting Eigen Haard, De Stad, De Nijs Projectonwikkeling en Heijmans Vastgoed
–           Het ZAAM, een samenwerking tussen woningcorperatie Ymere, Creative Industry SOFA en ThridPlace
–           Amvest Projectontwikkeling, een samenwerking met derden bv en Biesterbos Planontwikkeling
–           Oranjewoud 
–           De Zaanse Stelling, een samenwerking tussen woonstichting de Key, woningbouwvereniging Stadgenoot, woningstichting Parteon, Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling, Bouwfonds Ontwikkeling.

Het marktconsultatieproces wordt afgerond met een congres waar de ontwikkelingsstrategieën worden gepresenteerd.

Zie voor meer informatie: www.nieuwhembrug.nl

Foto’s: Fred Reuling

Reageer op dit artikel