nieuws

Plan – Laagbouw Oosterhamriktracee in Groningen

Geen categorie

In het kader van de manifestatie Intense Laagbouw, een initiatief van de gemeente Groningen, heeft ANA architecten in opdracht van Nijestee vastgoedontwikkeling een ontwerpstudie gemaakt voor een locatie aan het Oosterhamrikkanaal.

Inzet van het ontwerpconcept is het contrast tussen intimiteit van de intense laagbouw en de weidsheid van het aangrenzende gebied. De verkaveling is opgebouwd uit noord-zuid gerichte stroken, doorsneden met smalle autovrije straten. De HOV-lijn die aan de oostzijde het gebied begrenst, is hierin geïntegreerd. Om de woningen te garanderen van uitzicht over het omliggende gebied, zijn zij gepositioneerd op een kunstmatige heuvelrug. Deze organisatie zorgt ervoor dat de bouwhoogte in het gebied varieert en het verlevendigt het beeld. Binnen de opzet zijn drie grotere ruimtes uitgespaard die zorgen voor lucht en licht en kunnen worden ingezet als ontmoetingsplek en speelruimte voor kinderen. 

In totaal komen er 171 woningen, waarvan 111 grondgebonden en   zestig appartementen. Zeventig woningen zijn voorzien van een flexruimte, de overige van een berging. Parkeren vindt plaats onder een dek op maaiveld niveau, ook zijn er bezoekersplaatsen aan de rand van het plan. De HOV lijn die aan de oostzijde dicht tegen het gebied aanligt, is geïntegreerd in de verkavelingstructuur.

www.ana.nl

Reageer op dit artikel