nieuws

Oplevering – Warme en functionele zolderherinrichting

Geen categorie

Voor een opdrachtgever die besloten had tegelijk met het vernieuwen van het rieten dak de zolderverdieping te laten herinrichten, maakte de Belgische interieurarchitect Jan Goderis een ontwerp. De zolder heeft een Y-vormige plattegrond, die Goderis in 4 zones opdeelde door het aanbrengen van dwars geplaatste volumes. Het gebruik van warme kleuren en natuurlijke materialen, samen met het benadrukken van de functionele ruimtelijkheid, bieden de bewoners een gevoel van geborgenheid.

Oplevering – Warme en functionele zolderherinrichting

De zolder biedt nu plaats aan een slaapkamer, een audiovisuele ruimte, een badkamer met sauna en een centrale, open fitnessruimte. De dwars geplaatste volumes die de zones verdelen, zijn afgewerkt met notelaarfineer of lak. Ze zijn aan de zij- en bovenkant vrij van het dak, om het gevoel van ruimte, openheid en lucht te versterken. In deze volumes wist de architect tevens de berging en secundaire functies onder te brengen, waardoor het oppervlak optimaal wordt benut.

Zolder 2

In de dakvlakken zijn nieuwe dakramen geplaatst, met in elke richting een wijds uitzicht op het omringende polderlandschap van Aardenburg. In de slaapkamer wordt de ruimte in de breedte begrenst door een laag balkvormig opbergvolume, het bureau in de slaapkamer heeft een hoge U-vormige wand waardoor de slaapzone is afgeschermd van de werkplek. De lage balkvorm komt ook terug in de audiovisuele zone. De centrale fitnessruimte doet ook dienst als open circulatie tussen de verschillende zones.

Zolder 3

Het grootste volume bevat het toilet en de poetsberging en is een scheiding tussen de badkamer en de centrale zone. Het met notelaar gefineerde vlak van dit volume is doorgetrokken tot in de traphal. Hierdoor ontstaat er een verbinding tussen het bestaande gelijkvloers en de nieuw ingerichte verdieping.

Zolder 4

In de badkamer is de wijnrode glazen douchewand de blikvanger, waardoor binnenvallend zonlicht de ruimte in een warme rode gloed zet. De douchewand vormt één volume met de saunaruimte. 

jangoderis@gmail.com  

Reageer op dit artikel