nieuws

Oplevering – Mix van oud en nieuw

Geen categorie

In het centrum Utrecht realiseerde interieurarchitect Remy Meijers voor zichzelf en zijn vriendin een woon-werkhuis in een gemeentelijk monument. Het in zeer slechte staat verkerende pand deed eerst dienst als kantoor voor de plaatselijke rondvaartbotenmaatschappij en de bovengelegen verdiepingen als studentenhuis.

Meijers 1 huis Meijers 2 gang`

Het gebouw telt 3 woonlagen en is opgedeeld in een voor- en een achterhuis, die oorspronkelijk door een klein gangetje met elkaar verbonden waren. Om het gewenste interieur te realiseren, stripte Meijers het pand tot op de 400 jaar oude constructie, waarbij nog diverse ornamenten tevoorschijn kwamen.

Meijers 3 keuken Meijers 4 kamer

Daarnaast is na een lange discussie met Monumentenzorg de gevelindeling uit de jaren dertig teruggebracht naar de oorspronkelijke gevelindeling, op basis van originele tekeningen uit het gemeentelijk archief. Vervolgens bebouwde Meijers de binnenplaats tussen het voor- en achterhuis, om zo ruimte te creëren voor een centraal trappenhuis. Hierdoor kon hij ook de ruimtes beter met elkaar verbinden en ontstonden er horizontale en verticale zichtlijnen.

Meijers 5 slaapkamer Meijers 6 badkamer

Op de begane grond creëerde hij zijn werkruimte, op de eerste en tweede verdieping bevinden zich een ruime open woonkamer met een grote leefkeuken, zit- en eethoek, slaap- en badkamer en inloopgarderobe. In het achterhuis bevindt zich op de begane grond een bijkeuken.

Meijers 7 trap Meijers 8 eetkamer

Het resultaat is een interessante mix van oude en nieuwe elementen, waarbij ingenieuze constructieve oplossingen zijn verzonnen om het beoogde beeld te realiseren: grote open ruimtes met heldere zichtlijnen, sober en elegant van uiterlijk met respect voor het oude.

www.studioremymeijers.nl 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels