nieuws

Oplevering – Contrasten tussen oud en nieuw

Geen categorie

Voor een particuliere opdrachtgever verbouwde en renoveerde Intarcdesign Architectenbureau onlangs een monumentaal herenhuis in Amster­dam. Een van de verdiepingen is in nauw overleg met de opdrachtgever als ‘bijzondere huurwoning’ ontwikkeld. Om veel daglicht naar de diepe ruimte te leiden, is de hele verdieping wit gestuct en zijn de vloerdelen wit gelakt.

Monumentale woning-lig-1.jpg    Monumentale woning-lig-2.jpg

Architect Holger Muhrmann plaatste een centraal meubel in de ruimte, dat de verdieping in zones verdeelt, een open doorgang en zicht op de omringende ruimtes biedt. In het meubel zijn de badkamer, kasten en bergruimte voor de cv-ketel ondergebracht. Het volume is in een licht reflecterende hamerslagkleur gelakt. De keuken heeft als enige ruimte een felle kleur gekregen, dat het binnenvallende daglicht reflecteert. 

monumentale woning-st-1.jpg    monumentale woning-st-2.jpg

De nieuwe indeling door het nieuw toegevoegde meubel en het daarvoor gekozen materiaal en kleurgebruik staat bewust in contrast met het monumentale pand.

www.intarcdesign.com 

monumentale woning-st-3.jpg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels