nieuws

Ontwerpen Benthem Crouwel in Nederland en Duitsland uitverkoren

Geen categorie

Benthem Crouwel is op basis van een meervoudige opdracht gekozen als architect voor de Ponte Palazzo in ’s-Hertogenbosch, een nieuwe verbinding tussen het Paleiskwartier en de binnenstad. De brug is vormgegeven als een park, een groene route voor voetgangers en fietsers.

 

In gevouwen platen van cortenstaal zijn planten, zitelementen, leuningen en verlichting geïntegreerd. Dit roestkleurig materiaal sluit aan bij de vestingwerken. “Door de robuuste uitstraling in combinatie met de kleur- en materiaalkeuze is het een monumentaal ontwerp dat past bij de stad ’s-Hertogenbosch” aldus de jury.

 

In de Duitse stad Düren ontwerpt het architectenbureau een nieuw bezoekers- en onderzoekscentrum voor de Heimbach Group, producent van filters voor papiermachinebespanningen en hightech textiel voor bijvoorbeeld de auto-industrie. In het ontwerp zijn de twee gebouwen waar het allemaal begon in 1811, inmiddels monumenten, geïntegreerd. Vier gebouwen rond een overdekte binnenplaats vormen een geheel door een enorm wit zwevende dak dat refereert aan het belangrijkste product van het bedrijf. 

Reageer op dit artikel