nieuws

Interieur – Toeristeninfo in rustbank

Geen categorie

Architectenbureau Reitsema en partners is gevraagd een ontwerp te maken voor negen oriëntatiepunten als aanvulling op de wandelroute Wereldtijdpad. Het wereldtijdpad is ’s werelds grootste tijdlijn; een 50 kilometer lange wandelroute tussen het centrum van Holten en Rijssen.

De opdracht bestond uit het maken van een informatiebord met een bankje. Het uitgangspunt daarbij was dat er een fris en vernieuwend ontwerp zou komen. Door te zoeken naar de essentie van de opgave is het idee ontstaan de informatie in de bank te integreren. Het ontwerp bestaat uit een stalen plaat met daarop een kaart van de omgeving en informatie die voor recreanten en toeristen relevant is. 

Door de plaat te vouwen ontstaat er een bank. Deze is slank uitgevoerd, waardoor de gevouwen kaart zich plaatst als een kunstwerk in de openbare ruimte. De kaarten zijn eenvoudig gehouden en de uitsneden zijn zo gekozen, dat er een heldere compositie gecreëerd is die van afstand ook als kaart herkenbaar is. 

Op de Vouwbanken kunnen dagjesmensen en vakantiegangers zich oriënteren op de diverse mogelijkheden om in Rijssen-Holten te recreëren.

www.reitsema.com 

Reageer op dit artikel