nieuws

Interieur – Duurzaam eco-behang

Geen categorie

Uitgedaagd door de stelling dat ecologische ontwerpen te alternatief, te duur of simpelweg niet hip en mooi genoeg zouden zijn voor de huidige generatie consumenten, introduceert Graham en Brown een tweede Eco-behangcollectie.

Interieur – Duurzaam eco-behang

De tweede Eco-lijn is een milieuvriendelijk behang, geprint op papier afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (100% FSC) waarbij gebruik is gemaakt van (niet-zuurhoudende) inkt op waterbasis. Elke rol is verpakt in afbreekbaar materiaal gemaakt van maïs. Verder gebruikt Graham & Brown bij de productie gerecycled regenwater en een geavanceerd afwateringssysteem om schadelijk afvalwater te beperken. 

Ecobehang2

Belangrijker nog is dat de Eco-collectie zeven ontwerpen bevat in 38 kleurvarianten, geïnspireerd op kleuren uit de natuur. De ontwerpen variëren van delicate bloemenprints tot handgeschetste patronen. Andere kenmerken van deze tweede ‘groene’ behangcollectie zijn organische vormen, kalkachtige prints, naturel tinten, wandvullende patronen en stempeleffecten. Uiteraard zijn er ook uni-varianten verkrijgbaar.

Ecobehang3

Hier afgebeeld de serie Heritage, geïnspireerd op handgemaakt damask, verkrijgbaar in puimsteen, zachtblauw, houtskool en oker. Nature is een uni-behang met een natuurlijke textuur, eenvoudig te combineren met de vele andere dessins, en verkrijgbaar in 11 kleuren. 

www.grahambrown.nl

Reageer op dit artikel