nieuws

Gouden Piramide 2009: vijf nominaties

Geen categorie

Onder leiding van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol heeft de jury van de Gouden Piramide 2009 vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het thema van deze ronde: gebiedsontwikkeling.

Gouden Piramide 2009: vijf nominaties

De genomineerde opdrachtgevers en hun project zijn (in willekeurige volgorde):

– Astron, Nederlands Instituut voor Radio Astronomie, met het landschapsplan ‘LOFAR, ontdekkingen in het onbekende’ bij Exloo
– Gemeente Breda met het park OVER-BOS
– Gemeente Langedijk met de dorpsuitbreiding Twuyverhoek
– De Key/De Principaal, de gemeente Nijmegen en Talis Woondiensten met het herstructureringsproject De Dobbelman
– MAB Development Group, Blauwhoed Eurowoningen en de gemeente Almere met het Stadshart Almere

De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, een speciaal vervaardigde trofee en een publicatie waarin de beste inzendingen van de prijsronde worden gedocumenteerd en beschreven.

De winnaar wordt tijdens een tv-programma van de AVRO op zaterdag 28 november  bekend gemaakt.

Inzenders waren opdrachtgevers van ruimtelijke projecten. Dat kunnen bijvoorbeeld woonwijken, stadsparken, bedrijventerreinen of omvangrijke infrastructurele werken zijn. Maar ook transformaties van het landelijk gebied die betrekking hebben op de bestemmingen natuur, landschap, landbouw en recreatie.

Reageer op dit artikel