nieuws

Arons en Gelauff wint met Annie MG Schmidt Huis

Geen categorie

Het winnende ontwerp van de herontwikkelingsprijsvraag voor twee rioolzuiveringssilo’s in Amsterdam Zeeburg is bekend: het Annie MG Schmidt Huis.

Het plan is het resultaat van de samenwerking tussen de ontwikkelaars AM en De Alliantie, de stichting Annie MG Schmidt Huis, restaurant Praq, Arons en Gelauff architecten, Rob Aben (tuin) en Janneke Hooymans (This is Jane – interieur).

Arons & gelauf-4.jpg

Het multifunctionele cultuurhuis   is zeven dagen per week open en biedt de bezoeker uiteenlopende activiteiten. Zo bevindt zich op het dak van de ene silo een speeltuin en op het dak van de andere een restaurant. Maar er zijn ook een tentoonstellingsruimte, een mediacentrum, een bioscoop, een theaterzaal, een torenkamer en een winkel te vinden. 

Arons & gelauf-5.jpg

De nieuwe functie van de silo’s moet bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe wijk Zeeburgereiland. Naar verwachting wordt het Anne MG Schmidt Huis in 2011 opgeleverd. 

Arons & gelauf-6.jpg

Impressies: Arons en Gelauff architecten / Pixel Pool

www.aronsengelauff.nl 

Reageer op dit artikel