nieuws

1 aprilgrap De Graafschap heeft onverwachte gevolgen

Geen categorie

De voetbalclub De Graafschap veroorzaakte onverwachte reacties toen zij afgelopen vrijdag een plan voor een nieuw voetbalstadion bekend maakten. Vandaag, op 1 april, wilde de club onthullen dat het om een grap ging maar er werden zoveel positieve reacties op de plannen ontvangen, dat zij nu serieus gaan kijken naar een nieuw stadion.

Het Duivense bedrijf Licotec Daklicht, makers van onder andere de dakconstructie van de Amsterdam ArenA,  had op verzoek een virtueel concept gemaakt van een eventueel nieuw te bouwen stadion in de vorm van een tractorband. Op het dak zouden zonnepanelen en kleine windmolens komen te staan.

Op de website van de club reageert Commercieel Directeur Henk Bloemers: “Alles is in een stroomversnelling gekomen. Wij zagen afgelopen vrijdag ook pas hoe realistisch en mooi het concept was. De telefoon heeft zowel bij hen als bij ons niet meer stilgestaan. Het doet ons goed dat het nieuw te bouwen stadion zo leeft. Op dit moment speelt het echter nog lang niet en gaan wij eerst maar eens kijken waar onze voorkeur ligt qua locatie, dat willen wij in april gaan communiceren.”

Reageer op dit artikel