nieuws

Tweede kamer tegen parken

Geen categorie

Plannen voor de aanleg van grootstedelijke parken in de Randstad kunnen op weinig begrip in het parlement rekenen. Tweede Kamerleden noemen de plannen voor deze zogenoemde metropolitane parken vaag. Minister Cramer van VROM wil deze enorme parken aan de grenzen van steden ruimte maken voor recreatie, landbouw en wonen in het groen. Deze gebieden moeten het leven in de stad verbeteren en internationale bedrijven naar Nederland lokken. Cramer gaat ondernemingen verleiden om samen met de overheid in de nieuwe grootstedelijke parken te investeren.

Kamerleden Roos Vermeij van de PvdA, Helma Neppérus van de VVD en Mirjam Sterk van het CDA vragen zich af wat boeren in de parken hebben te zoeken. CDA’er Sterk wil zelfs helemaal af van de term metropolitane parken. Wat de Randstad wel kan gebruiken, zijn volgens Sterk woningen voor gezinnen en hun grootouders. De ouden van dagen kunnen op die manier gemakkelijker door hun kinderen worden verzorgd. Een meerderheid van de Tweede Kamer stelt dat dergelijke familiehuizen allang worden gebouwd. Sterk erkende dat het idee niet nieuw is en kon ook nog niet aangeven hoe groot de behoefte aan deze woningen is.

Reageer op dit artikel