nieuws

Tentoonstelling ‘Kwetsbaarheid’ in Design Vlaanderen Galerie

Geen categorie

De Design Vlaanderen Galerie brengt op dit moment de tentoonstelling ‘Køecký. Een emotioneel landschap van hedendaags design uit Tsjechië’. De tentoonstelling is gemaakt door Designblok Prague en toont glaswerk en porselein van bekende en nieuwe ontwerpers. De tentoonstelling loopt tot en met 26 april, aanleiding is het EU voorzitterschap van Tsjechië.

Het Tsjechische woord voor kwetsbaarheid, Køecký, duidt op het makkelijk te verbreken evenwicht in een bepaalde toestand, een bijzonder gegeven dat moeilijk te bevatten is. Kwetsbaarheid kan begrepen worden als een eigenschap van sommige materialen en ook als een ver doorgedreven gevoeligheid, inherent aan creativiteit. Beide aspecten, samen met het volledige en ondefinieerbare scala aan visies die steeds weer verwijzen naar het emotionele in ons leven, dienen als uitgangspunt voor de Køehký tentoonstelling.

De tentoonstelling startte in 2007 in Praag, en reisde vervolgens via de Milano Design Week, ICFF New York en 100percent Design in Tokyo naar Vlaanderen. In de Design Vlaanderen Galerie is een extra onderdeel toegevoegd van producten die in beperkte oplage en speciaal ontworpen zijn voor de Køehký collectie.

www.designvlaanderen.be

Reageer op dit artikel