nieuws

Techniek – Renovatie brengt energielabel van G naar A

Geen categorie

Advies- en ingenieursbureau DHV brengt bij de renovatie van haar eigen hoofdkantoor in Amersfoort het energielabel van G naar A. Dat is bijzonder voor een gebouw van bijna veertig jaar oud. Als de duurzame renovatie is afgerond levert DHV een jaarlijkse energiebesparing op van 100.000 euro.

Techniek – Renovatie brengt energielabel van G naar A

Het gebouw krijgt een nieuwe uitstraling door een volledig transparante glazen gevel die betere daglichttoetreding combineert met zongestuurde lichtwering. Nieuwe installaties maken efficiënter gebruik van energie. Daarnaast wordt restwarmte en vocht teruggewonnen voor hergebruik. 

Het pand van DHV was het eerste met een grote kantoortuin. Dit open karakter blijft behouden. DHV is zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en het projectmanagement van de renovatie.

Reageer op dit artikel