nieuws

Techniek – Nabewerking roestvast staal

Geen categorie

Packo Surface Treatment vraagt aandacht voor het belang van een goede afwerking van roestvast staal. Het materiaal dient na verwerking gepassiveerd te worden om te voorkomen dat het gaat roesten.

Rvs roest meestal op de plekken waar de toplaag is aangetast door zagen, lassen etcetera. Door te passiveren worden deze zwakke plekken afgewerkt met een homogene, dichte chroomoxidehuid. Bij buitentoepassingen moet altijd worden gekozen voor elektrolytisch polijsten, omdat dit een tien tot honderd keer dikkere chroomoxidelaag oplevert dan andere passivatiebehandelingen. Electrolytisch polijsten zorgt dat onzuiverheden uit het metaaloppervlak verdwijnen.

Bestekinformatie en de antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.electropolish.be

Reageer op dit artikel