nieuws

Project – Ruimtelijke bedrijfsidentiteit voor Arcade

Geen categorie

De interieurontwerpers van het Haagse architectenbureau KOW hebben een ruimtelijke bedrijfsidentiteit ontworpen voor de woonwinkels van het Westlandse woningbouwbedrijf ‘Arcade mensen en wonen’.

Het logo is vertaald naar een uitgesproken achterwand. Dit thema wordt herhaald op de etalageruiten, zodat het logo zowel binnen als buiten een hoge attentiewaarde krijgt. Ook zijn de ‘mannetjes van Arcade’ als verlichtingselementen verwerkt.

Er is gekozen voor een huiselijke sfeer, om de laagdrempeligheid van Arcade voelbaar te maken. Bamboe vloeren en –meubelen zijn gecombineerd met een speciaal voor de opdrachtgever ontworpen vloerbedekking en bijzondere verlichting. Alle meubelen bestaan uit dezelfde basisonderdelen. Dit maakt ze niet alleen eenvoudig te monteren en te vervoeren, maar ook geschikt voor hergebruik.

Onlangs is in ’s Gravenzande de eerste winkel met de nieuwe uitstraling geopend. In de winkel zijn onder andere een ontvangst- en wachtruimte, spreekkamers, een backoffice en vergaderruimten gerealiseerd. De komende maanden worden de andere kantoren getransformeerd.

www.kow.nl

Foto’s: Ronald Schlundt Bodien / KOW

Reageer op dit artikel