nieuws

Project – KOW wint tender Almere met Urban Valley

Geen categorie

Het college van B en W van Almere heeft besloten de ontwikkeling van een supermarkt met woningen in de wijk Noorderplassen West toe te wijzen aan Vomar Voordeelmarkt. De gemeente had hiervoor een tender uitgeschreven die is gewonnen door KOW.

Project – KOW wint tender Almere met Urban Valley

Bovenop een parkeergelegenheid komt de Vomar supermarkt van ongeveer 1500 vierkante meter samen met enkele winkels. Boven op de supermarkt komen nog eens 45 appartementen rond een binnentuin. Omdat de Noorderplassen West een waterrijk gebied is, is de supermarkt ook bereikbaar met de boot. Zo ligt aan de achterzijde van het winkelcentrum een steiger aan de Hoge Wetering. 

Het ontwerp is te beschouwen als een stedelijke vallei in de Flevopolder. Vandaar de naam Urban Valley. In deze vallei worden tegenstellingen in één ontwerp samengesmeed: intiem wonen met een weids uitzicht. Door de supermarkt op te tillen, zijn de winkels beter ontsloten en is de waterkant voor iedereen toegankelijk. 

Naar verwachting start de realisatie in 2010. 

 

www.kow.nl 

Reageer op dit artikel