nieuws

Project – Hofman Dujardin ontwerpt Villa Ajmakan in Riyadh

Geen categorie

In de Riyadh, de hoofdstad van Saudi Arabië, hebben Hofman Dujardin Architecten, JSA en CIMKA drie type villa’s ontworpen. De ruim opzette woningen maken deel uit van het Ajmakan project, een 185 hectare grote wijk in het noordwesten van de stad.

Het woonprogramma van de villa door Hofman Dujardin is verdeeld over drie bouwlagen, die verschoven ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. De begane grond met een verdiepingshoogte van vier meter, is bestemd voor bezoekers. Alle formele ruimtes hebben directe relatie met de groene tuin en de fonteinen. Geperforeerd beton aan de gevel geeft een bijzonder lichteffect in de ontvangstruimte voor heren, de zogenoemde Majilis. Entree en trappenhuis in het hart van de villa ontvangen direct zonlicht door de glazen vloer van de derde verdieping. Een royale trap leidt naar de bovengelegen verdiepingen met de privé vertrekken van de familie. De slaapkamers en badruimtes op de eerste verdieping oriënteren zich op de beschermde terrassen. Op de bovenste bouwlaag komen de woonkamer, eetzaal en een centraal gelegen overdekt dakterras met zwembad en jacuzzi.

Het plan is inmiddels gepresenteerd en enthousiast ontvangen. De volgende stap van Hofman Dujardin is de realisatie van een 1:1 mockup.

www.hofmandujardin.nl

www.jsa-rotterdam.nl

www.cimka.nl

Visualisaties A2 Studio Rotterdam

Reageer op dit artikel