nieuws

Prijsuitreiking Beste Gebouw Noord-Nederland

Geen categorie

De genomineerden en de winnaar van de Noord-Nederlandse voorronde van architectuurprijs ‘BNA Gebouw van het Jaar 2009’ worden 19 maart bekendgemaakt in de faculteit Bernoulliborg in Groningen. Voorafgaand aan de uitreiking staat het thema ‘Spanning op de woningmarkt, hoeveel stress heb jij?’ centraal.

De jury onder leiding Fred Schoorl (Ymere, Amsterdam) en verder bestaande uit Harry Abels (IAA Architecten, Enschede), Moriko Kira (Moriko Kira Architects, Amsterdam), Peter Groot (Hoogte Twee architecten, Arnhem) en Rob Docter (directeur Berlage Instituut, Rotterdam) heeft vijf gebouwen genomineerd. Fred Schoorl maakt de genomineerden en de winnaar bekend. Een overzicht van de ingezonden projecten is te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Debat

Hugo Priemus (Onderzoeksinstituut OTB, emeritus hoogleraar Technische Universiteit Delft) geeft een inleiding onder de titel ‘De staat van de Nederlandse woningmarkt’. Hierin schetst hij onder meer de terugloop van nieuwbouw van woningen en de stagnatie van opdrachten aan architecten en bouwbedrijven. Hij stelt de vraag in hoeverre er sprake is van een falende markt en in hoeverre van een falende overheid.

Het debat focust op de vraag hoe we met de crisis in de bouwsector en op de woningmarkt om moeten gaan. Gastsprekers Pim de Bruijne (gedeputeerde Provincie Groningen), Hedzer van Houten (directeur Woonconcept Meppel) en Joris Molenaar (Molenaar & Van Winden architecten, Delft) geven ieder vanuit hun eigen invalshoek een reactie op Priemus’ visie en gaan met elkaar en de zaal in gesprek onder leiding van Marijke Roskam (BNN, Omrop Fryslân).

Reageer op dit artikel