nieuws

Postgraduate opleiding stedebouw geaccrediteerd

Geen categorie

De TU Delft heeft in januari de accreditatie ontvangen voor het programma ‘European postgraduate Masters in Urbanism’ (EMU). De opleiding is hiermee de eerste Nederlandse geregistreerde postgraduate opleiding. Het programma is niet nieuw, sinds 2006 biedt de TU Delft het aan, samen met de partneruniversiteiten IUAV di Venezia, UPC Barcelona en KU Leuven.

De opleiding richt zich op architecten, bouwkundigen, planologen en landschapsarchitecten die al een masteropleiding hebben afgerond of een vergelijkbare 5-jarige bacheloropleiding, en die een aanvullend specialisme in Stedenbouwkunde zoeken. Met de registratie van de opleiding in het Centraal Register Hoger Onderwijs (CROHO) krijgen afgestudeerden het recht de titel ‘Master of Science’ (MSc.) te dragen.

De universiteit omschrijft het programma als wetenschappelijk, interdisciplinair en intercultureel op de vlakken stedenbouwkundig ontwerpen, ruimtelijke planning en landschapsarchitectuur. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gerelateerde vakgebieden als ecologie, hydrologie, transport, sociologie en economie. De studenten vervolgen hun professionele weg tot nu toe bij ontwerpbureaus, overheden, consultancy- of onderzoeksbureaus.

www.em-urbanism.net
www.bk.tudelft.nl

Reageer op dit artikel