nieuws

Oplevering – Tweede gebouw voor Ector Hoogstad op de Uithof

Geen categorie

Prinses Máxima heeft onlangs het tweede Uithof-gebouw van Ector Hoogstad Architecten geopend. Eerder realiseerde deze architect een nieuw gebouw voor TNO, het toenmalige NITG.

Oplevering – Tweede gebouw voor Ector Hoogstad op de Uithof

Het ontwerp wordt gekenmerkt door horizontaal gekleurde banen, wat refereert aan de snelheid van het langsrazende verkeer. Daarnaast is het een metafoor voor de diversiteit van de opleidingen én zijn duizenden gebruikers. 

Ector2

Van het complex maken ruim 800 studenten en een groot aantal diverse opleidingen (van tolk gebarentaal tot leraar natuurkunde) gebruik. De nieuwe faculteit Educatie biedt de mogelijkheid om binnen een geheel eigen sfeer te creëren. 

Op de onderste drie lagen bevinden zich algemene functies, zoals instructielokalen, bijeenkomstruimten en een restaurant. De verdiepingen daarboven lijken in eerste instantie standaard, maar door kleine vides ontstaat er contact tussen de verdiepingen. 

www.ectorhoogstad.com

Foto’s Kees Rutten

Reageer op dit artikel