nieuws

Oplevering – Tropische openheid

Geen categorie

Op IJburg heeft architectenburo Florian Eckardt een vier laags geschakeld herenhuis met serre, ommuurde tuin en dakterras gerealiseerd.

De oorspronkelijk uit Indonesië afkomstige opdrachtgever wilde in het ontwerp iets terug zien van de vertrouwde tropische openheid van zijn herkomstland. Het architectenbureau heeft deze wens vertaald naar een ellipsvormige red ceder lamellengevel en een open voorgebied met markante poortdeur. 

De boven elkaar geplaatste aluminium puien hebben een 2-, 3-, 4-, en 5-deling. Deze indeling verwijst naar de naar boven kleiner wordende ramen van bestaande herenhuizen. Het roze kader in de voorgevel markeert de wastafel van het badkamermeubel dat over de volle breedte doorloopt. Het is zelfs doorgetrokken in de glasplaten van het dakterras. 

Eckhardt3 Eckhardt4

De constructie bestaat uit een prefab lichtbetonnen casco dat binnen een week is neergezet. Dankzij internet stabiliteitswanden zijn de gevels volledig uitgevoerd in glas. 

www.nurreckardt.nl

Reageer op dit artikel