nieuws

Oplevering – Showroom aan huis

Geen categorie

De Belgische architect Jos Vanderperren realiseerde voor twee autoliefhebbers in Herentals een woning waarin zij hun geliefde objecten elke dag kunnen bewonderen.

De opdrachtgevers wilden een strak, ruimtelijk en vooral licht huis. Aangezien zij dol zijn op Italiaans design, ging Vanderperren te rade in het verleden en verdiepte hij zich in Italiaanse barokke bouwvormen. 

De architect koos voor een vide in de woonkamer. Keuken, eethoek, zithoek en slaapgedeelte vloeien ruimtelijk in elkaar over. Het uitzicht op de nabijgelegen 17de-eeuwse Zandkapel is verwerkt in het concept.

autos2

In de woonkamer brengt een glazen wand de twee oldtimers tot in de woonkamer. In eerste instantie zouden beide ruimtes met elkaar in open verbinding staan, maar omdat de auto’s regelmatig in- en uit de garage worden gereden, bleek het praktischer om een glazen wand te plaatsen. De auto’s zijn daardoor de focus van de woning. Om in stijl te blijven, is de keuken in rode autolak gespoten. 

Ononderbroken zichtlijnen en een gevoel van openheid en ruimte zijn de krachtigste aspecten van het ontwerp voor deze relatief kleine woning. De dubbelhoge ruimte is een staalskelet, afgedekt met golvende platen. Voor de wanden van de functionele ruimtes is gekozen voor een stalen frame, afgewerkt met metselwerk.

www.vanderperren.be 

Reageer op dit artikel