nieuws

Oplevering – Research Laboratorium Rijksuniversiteit Groningen door UNStudio

Geen categorie

In Groningen heeft UNStudio voor de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) een Research Laboratorium ontworpen. Het gebouw heeft een centrale positie in de ruimtelijke configuratie van de bestaande en nieuwe bebouwing op het terrein.

Het stedebouwkundig bureau KCAP stelde voor de nieuwbouw een ingetogen karakter voor. In combinatie met het niet openbare karakter van het gebouw was dit advies voor UNStudio de aanleiding om binnen haar ontwerpstrategie een zekere mate van discretie in acht te nemen. 

Dit heeft geleid tot een ontwerp dat niet door zijn uiterlijk vorm, maar door zijn gelaagdheid en subtiele detaillering inhoud geeft aan de functie en het stedebouwkundig plan. 

www.unstudio.com

Foto’s Christian Richters

Reageer op dit artikel