nieuws

Oplevering – Kleur op de Uithof

Geen categorie

Op het campusterrein van Utrecht realiseerde Marlies Rohmer de studentenhuisvesting Smarties!. Met deze naam refereert Rohmer aan de gekleurde gevel, die symbool staat voor de verschillende herkomst van de studenten en aan het feit dat het allemaal bollebozen (smart) zijn.

De 1500 ramen zijn onherkenbaar door de gekleurde aluminium gevelpanelen die dezelfde maat hebben als de raamopeningen. De strak gedetailleerde gevel is als een hoes om de betonconstructie heen gevouwen. De studentenwoningen liggen aan identieke gangen. 

De scheidingswanden van metalstud tussen de units zijn eenvoudig te verwijderen, zodat het gebouw in de toekomst aan veranderende eisen kan worden aangepast. De trappenhuizen hebben op elke laag een andere kleur om de verdiepingen herkenbaar te maken. In de sokkel is plaats voor commerciële binnen- en buitenruimtes. 

De studenten kunnen elkaar ontmoeten op het dakterras, onder de buik van het gebouw en onder de acht meter grote uitkraging, waar een grote schommel de entree markeert.

www.rohmer.nl

Foto’s: DariaScagliola

Reageer op dit artikel