nieuws

Ontwikkelaars raken nieuwbouwwoningen niet kwijt

Geen categorie

Duurdere nieuwbouw wordt nauwelijks meer verkocht. In 2008 liep de verkoop al sterk terug en sinds het begin van dit jaar ligt deze vrijwel stil. Verkopers van bestaande woningen kunnen hun prijs nog verlagen, maar dat is voor ontwikkelaars niet mogelijk. De kostprijs van een nieuwe woning ligt hiervoor te hoog. Dit blijkt uit een verkenning onder projectontwikkelaars van www.spacemaker.nl.

Ontwikkelaars raken nieuwbouwwoningen niet kwijt

ING Real Estate en Bouwfonds Ontwikkeling menen dat er in het goedkope segment nog wel beweging is. Successen zijn te vinden bij de verkoop van kleine appartementen of zeer betaalbare rijtjeswoningen. De kopers van een dergelijke woning laten meestal geen andere koopwoning achter, waardoor ze niet het gevaar van dubbele woonlasten lopen. 

 

Ontwikkelaars moeten een gezamenlijk publiciteitsoffensief gaan voeren, waarin de meerwaarde van nieuwbouwwoningen wordt uitgedragen. Op die manier kunnen ze concurreren met tweedehands woningen, aldus Rob Keijzer als woordvoerder van Spacemakers. Volgens hem rechtvaardigen de voordelen van een nieuwe woning de hogere prijs. 

Het uitgebreide artikel hierover is te vinden op: www.spacemakers.nl/artikel/44/ontwikkelaars-raken-nieuwbouwwoningen-niet-kwijt 

Reageer op dit artikel