nieuws

NEXT architect wint selectie Folly in Carinisselande

Geen categorie

Met het voorstel ‘In Weiter Ferne, so Nah’ heeft NEXT architects de meervoudige opdracht gewonnen voor een folly in de wijk Carnisselande in Barendrecht.

NEXT architect wint selectie Folly in Carinisselande

Het ontwerp bestaat uit een cirkelvormige trap die de bezoeker naar boven leidt van waar uitzicht op de horizon wordt geven. Het pad is een continue beweging als tegenhanger van de nabije rondweg en de tramlijn. Een tramhalte betekent immers het begin of het einde van de reis, maar de route van NEXT architects is oneindig. 

next2

De trap is opgebouwd vologens het principe van de Möbiusband en heeft dus één vlak en één rand. Hierdoor wordt de bovenkant de onderkant en andersom. De suggestie dat je rond kunt lopen, is dus een illusie. Vandaar de naam.

Het uiterlijk van het object verschilt per standpunt, zodat het niet te bevatten is. Hiermee biedt het ontwerp niet alleen een inhoudelijk, maar ook een heel letterlijk antwoord op het geven kader van het kunstenplan: Het Elastisch Perspectief. 

Reageer op dit artikel