nieuws

Interieur – Sculpturale stoelen van composiet

Geen categorie

De nieuwe sterren aan het Artifort-firmament zijn de Lotus en Low Lotus. Deze stoelen ogen als twee sculpturen, zo dun en fragiel als bloemblaadjes.

Interieur – Sculpturale stoelen van composiet

De meubels met scherp aangezette lijnen en vloeiende, organische vormen zijn vervaardigd van het materiaal Cristalplant, een witte composiet met een zacht aanvoelend oppervlak. Het materiaal leent zich uitstekend voor scupturale vormen en gaf de kuip van de Lotus als vanzelf een vloeiend karakter. Dit wordt benadrukt door de roestvast stalen poten van 18 mm die weg lijken te stromen in de vloer.

Artifort2

Ontwerper René Holten maakte van de Lotus een stoel om in te werken, met aangegoten blad dat ruimte biedt voor bijvoorbeeld een laptop. De Low Lotus is een lage brede fauteuil om in te relaxen. Het aangegoten blad is kleiner, maar ruim genoeg voor een boek of een kop thee. Voor extra comfort is een gestoffeerde inlegzit verkrijgbaar voor beide modellen en bij de Low Lotus is een gestoffeerde inlegkuip te koop. 

Artifort3

Cristalplant is een glad en hard materiaal, goed schoon te maken en eventuele opperv­lakkige brandplekken van sigaretten en andere beschadigingen laten zich goed wegwerken.

Artifort4

www.artifort.com

Reageer op dit artikel