nieuws

Interieur – Industrieel handwerk

Geen categorie

Op de Voorjaarsshow in Toonkamer, het voormalige Dutch Design Center Utrecht, toonde ontwerplabel Vij5 de nieuwste toevoeging aan haar collectie: de kruk Ingewikkeld. Losse houten onderdelen en circa 110 meter touw vormen samen de basis voor dit ontwerp van Floris Hovers uit Eindhoven. Door het veelvuldig inwikkelen wordt de constructie gefixeerd, zonder daarbij gebruik te maken van lijm en schroeven.

Iedere kruk wordt door Hovers zelf in de eigen werkplaats vervaardigd. Zijn industriële handwerk wordt gekenmerkt door eenvoudige en overzichtelijke industriële vormen en constructies.
Dit ontwerp is door Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst, initiatiefnemers en hoofdontwerpers van Vij5, aan de collectie van hun ontwerplabel toegevoegd vanwege de heldere lijnen en het onconventionele uitgangspunt, dat overeenkomt met hun eigen ontwerphandschrift. 

Ingewikkeld en de andere producten uit de collectie van Vij5 zijn nog te bewonderen tot en met 23 maart om 18 uur in Toonkamer. 

www.vij5.nl
www.toonkamer.nl  

Reageer op dit artikel