nieuws

Interieur – Designplafonds met impact

Geen categorie

Ondanks dat plafonds niet altijd bewust worden waargenomen, hebben ze een aanzienlijke impact op de sfeer in een ruimte. Heradesign leverde onlangs een aantal projecten op waarin te zien is welk effect plafonds met een bijzondere kleur- of oppervlaktekeuze kunnen hebben: de Erasmus Universiteit in Rotterdam, een crèche in Italië en een restaurant in Spanje.

Interieur – Designplafonds met impact

In de aula van de Erasmus Universiteit in Rotterdam moest een nieuw plafond worden geïnstalleerd. Bij het ontwerp hiervan speelde de kleur een grote rol wegens de monumentale status van het pand, nieuwe kleuren mochten niet afwijken van de bestaande authentieke tinten. Daarnaast speelde ook de akoestiek een belangrijke rol in de keus voor dit plafond: de zaal wordt gebruikt voor lezingen aan grote groepen; de plafondpanelen zorgen voor een goede demping van de geluiden uit de zaal.

Heradesign1

In een Romeinse kindercrèche ligt in het interieurontwerp de nadruk op kleur. De ruimtes kregen een extra kleuraccent op wanden, lampen en meubels en dankzij Heradesign-decorplaten met heldere, krachtige regenboogkleuren op het plafond. Door een slimme overgang van licht naar donker lijkt het net alsof er een regenboog over het plafond loopt. Ook hier speelden de geluidsabsorberende eigenschappen van de panelen een belangrijke rol: lawaai tijdens het spelen, voetstappen en andere geluiden worden gedempt. 

Heradesign2

In Restaurant Picasso in het Spaanse Gijón zijn ook de Heradesign-houtwolplaten toegepast. Deze platen zijn in vrijwel elke kleur van de gangbare systemen, zoals RAL, NCS en StoColor System, leverbaar. Behalve in de standaardtinten zijn de decorplaten verkrijgbaar in twaalf glanzende metallic kleuren, bovendien kunnen ze van een zelf uit te kiezen kunstvoorstelling of zelf ontworpen motief worden voorzien. Het restaurant ontwierp enige tijd geleden een plafond in Picasso-stijl dat een echte blikvanger is. 

Reageer op dit artikel