nieuws

Droom weg in het Bauhaus

Geen categorie

Architectuurliefhebbers kunnen overnachten in het Bauhaus, waar in de jaren 20 en 30 de beroemde architectuuropleiding was gevestigd. In een hostel-achtige omgeving slaap je in de studentenvertrekken, zo meldt de Guardian.

Het meubilair is een mix van authentieke en eigentijdse stukken. Zo zit je op Marcel Breuer-stoelen en slaap je in het rode bed dat is ontworpen door Philipp Oswalt, de huidige directeur van het Bauhausfonds. Elke kamer heeft een wasbak en zijn er gezamenlijke toiletten en doucheruimten. Deze minimalistische stijl houdt het hotel zeer betaalbaar.

Dessau, de stad in Oost-Duitsland waar het gebouw staat, is een mecca geworden voor architectuuraanbidders. Zo zijn er andere gebouwen die door Gropius ontworpen zijn en is het Törtenerfgoed te bezoeken: de voormalige architectuurafdeling van de school. De experimentele en baanbrekende Bauhaus-stijl is overal nog goed voelbaar.

www.bauhaus-dessau.de

Reageer op dit artikel