nieuws

Droog opent vestiging in New York

Geen categorie

New York is na Amsterdam en Tokio de derde locatie waar een winkel van Droog Design te vinden is. De winkel in ‘the big apple’ toont een collectie gelimiteerde ontwerpen, veel kleinere items en fungeert tevens als expositieruimte. Het bijna 500 vierkante meter grote, twee verdiepingen tellende pakhuis zal zich geheel volgens de Droog-mentaliteit onderscheiden van het ‘high design’-gehalte van de wijk Soho.

Droog opent vestiging in New York

Het concept van Droog New York breekt met de standaard voor winkelinterieurs. Droog realiseerde samen met de Rotterdamse Studio Makkink & Bey een winkel waarvan alle onderdelen mee naar huis genomen kunnen worden. De studio ging daarbij nog een stap verder door objecten, winkelattributen en architectuur samen te smelten. De winkel bestaat uit een huis van polyurethaanschuim en materialen zoals hout en steen. De vrijstaande delen vormen het decor voor de collectie en gaan daarbij op in de architectuur van het pand. Klanten kunnen de delen kopen en deze op maat laten uitvoeren voor gebruik in het eigen huis: een functionele schoorsteen of een trap in elk gewenst formaat en materiaal. House of Blue toont Droog als aanbieder van objecten met een gedachtegang en, door de winkeldelen op maat beschikbaar te maken, als leverancier van totaalconcepten voor het interieur.

Droog heeft een eerste winkel in Amsterdam, ‘droog at home’, en een tweede winkel in Tokio. Elke winkel heeft een eigen concept en een eigen identiteit.

www.droogdesign.nl

www.droogusa.com

Reageer op dit artikel